Kirjoita hakusanasi

Mainos:

Vatsa ja suolisto

Mainos:
Norovirus (kalikivirus)
17 joulukuu, 2019 Vatsa ja suolisto

Norovirus (kalikivirus)

Norovirusinfektio on vatsa-suolistosairaus, jonka aiheuttaa kalikivirus, joka on erittäin tarttuva. Norovirusinfektio alkaa äkillisellä oksentelulla, ripulilla ja vatsakivuilla.

IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä) – oireet, syy ja hoito
10 joulukuu, 2019 Vatsa ja suolisto

IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä) – oireet, syy ja hoito

Monet kärsivät levottomasta vatsasta, mutta eivät ota yhteyttä terveydenhuoltoon, koska vatsaoireiden ajatellaan menevän ohi. Kyseessä voi kuitenkin olla sairaus, jota kutsutaan ärtyväksi suoleksi tai ärtyvän suolen oireyhtymäksi, josta käytetään myös lyhennettä IBS. Tavallisia oireita ovat ilmavaivat, vatsakivut ja muuttuneet wc-tottumukset.

Gluteeni-intoleranssi (keliakia)
16 toukokuu, 2018 Vatsa ja suolisto

Gluteeni-intoleranssi (keliakia)

Gluteeni-intoleranssi eli keliakia on perinnöllinen autoimmuunisairaus, johon sairastuu moni ruotsalainen. Gluteeniproteiini laukaisee kehon oman puolustusmekanismin, joka tuhoaa ravintoaineet ohutsuoleen imeyttävän suolistonukan. Diagnoosin vahvistamiseksi lääkäri tekee yleisen arvioin oireista ja verikokeiden tuloksista. Jotta verikokeet antavat luotettavan tuloksen, on tärkeää, ettei gluteenia ole jätetty pois ruokavaliosta ennen kokeita.

Mainos:
Ilmavaivat – ilmapallovatsa
1 helmikuu, 2017 Parempi elämä

Ilmavaivat – ilmapallovatsa

Ilmavaivat ovat luonnollinen asia, joita jokaisella on ollut jossain vaiheessa. Kaasujen kerääntyminen vatsaan voi johtua monesta eri asiasta, vatsa voi muun muassa olla yksinkertaisesti epätasapainossa. 

Crohnin tauti – oireet ja hoito
5 tammikuu, 2016 Vatsa ja suolisto

Crohnin tauti – oireet ja hoito

Crohnin tauti on krooninen tulehduksellinen suolistosairaus. Tulehdus on useimmiten ohutsuolen alaosassa, mutta voi poikkeuksellisesti olla missä tahansa ruoansulatuskanavan kohdassa. Tehokkailla hoidoilla tauti saadaan pidettyä kurissa.

Mainos: