Kirjoita hakusanasi

Mainos:

Hengitystiet ja allergiat

Astma – oireet ja hoito

Astma – oireet ja hoito

Astma on suhteellisen yleinen sairaus. Lapsilla astma voi johtua allergioista, kuten eläinallergiasta tai siitepölyallergiasta, ja aikuisilla se voi puhjeta esimerkiksi fyysisestä rasituksesta tai tupakansavusta johtuen. 

Mainos:
Kaikki keuhkosyövästä
31 lokakuu, 2017 Syöpä

Kaikki keuhkosyövästä

Keuhkosyöpä on yksi yleisimmistä syövistä, johon sairastuu vuosittain suuri määrä ruotsalaisia. Tässä artikkelissa kerromme sinulle lisää keuhkosyövän syistä, hoidosta ja uusista tutkimuksista, jotka antavat toivoa keuhkosyöpään sairastuneille.

Astma – oireet ja hoito

Astma – oireet ja hoito

Noin kymmenellä prosentilla ruotsalaisista on astma, mikä tekee siitä yhden suurimmista kansantaudeistamme. Ennen hoidon aloittamista voi olla hyvä tehdä allergiatutkimus, jotta tiedetään, mikä astman aiheuttaa. Yhä useampi ajattelee ilmastoviisaasti myös lääkkeiden valinnassa. Esimerkiksi Itä-Götanmaan alue valitsee jauheinhalaattorin suihkeinhalaattorin sijaan.

Keuhkoahtaumatauti (COPD)

Keuhkoahtaumatauti (COPD)

Ruotsissa arvioidaan keuhkoahtaumatautia sairastavien määräksi jopa 700 000. Monet keuhkoahtaumatautiin sairastuneet, niin tupakoitsijat kuin tupakoimattomat, ovat täysin oireettomia. Oireet sekoitetaan helposti tupakkayskään, astmaan, vaikeaan vilustumiseen tai luonnolliseen ikääntymiseen. Yleinen keuhkoahtaumataudin riskitekijä on myös tahaton painonpudotus.

Nenäverenvuoto (epistaksis)
28 tammikuu, 2016 Hengitystiet ja allergiat

Nenäverenvuoto (epistaksis)

Nenäverenvuoto johtuu nenän pinnallisten verisuonten rikkoutumisesta. Nenäverenvuoto jaetaan etu- ja takaosan verenvuotoon. Etuosan nenäverenvuoto on yleisin ja takaosan harvinainen, mutta vakavampi.

Mainos: