Kirjoita hakusanasi

Mainos:

Lapset ja raskaus

Raskaus, viikot 1-12 – ensimmäinen kolmannes
7 lokakuu, 2020 Lapset ja raskaus

Raskaus, viikot 1-12 – ensimmäinen kolmannes

Kuukautiset ovat vuotoa kohdusta. Munasolu irtoaa yleensä noin 14 päivää kuukautisten jälkeen ja silloin on mahdollisuus tulla raskaaksi. Hedelmöittyminen edellyttää, että munanjohtimessa on kypsä munasolu ja myös siittiöitä. Joskus raskaus ei kuitenkaan ala, mikä voi johtua eri asioista. Tahattomaan lapsettomuuteen on saatavilla apua. Raskausaika jaetaan yleensä kolmeen osaan, niin sanottuihin raskauskolmanneksiin. Ensimmäinen kolmannes kestää viikolle 14 saakka, toinen kolmannes on viikot 15-28 ja kolmas kolmannes viikosta 29 lapsen syntymään asti.

Kaikki ADHD:stä – mikä on ADHD?
14 elokuu, 2018 Lapset ja raskaus

Kaikki ADHD:stä – mikä on ADHD?

Yliaktiivisuus, impulsiivisuus ja tarkkaavuuden ongelmat ovat tyypillisiä ADHD:n oireita. Haittavaikutuksia voivat olla lääkityksen aiheuttama heikko ruokahalu, heikentyneet sosiaaliset kontaktit, sekä opiskelu- ja työelämän vaikeudet.

Mainos:
Tulirokko
25 lokakuu, 2014 Lapset ja raskaus

Tulirokko

Tulirokko on tavallinen lastentauti, jota voidaan nykyään hoitaa antibiooteilla. Taudin oireisiin kuuluvat kutiava, näppylämäinen ihottuma sekä kuume, päänsärky, nielurisatulehdus ja toisinaan myös pahoinvointi.

Mainos: