Kirjoita hakusanasi

Mainos:

Aivot ja hermot

Migreeni – oireet, syyt ja hoito
4 maaliskuu, 2020 Aivot ja hermot

Migreeni – oireet, syyt ja hoito

Migreenille ovat ominaisia voimakkaat päänsärkykohtaukset, jotka voivat kestää yhdestä kolmeen päivään. Kipu on usein toisen silmän takana tai pään toisella puolella. Migreenikohtauksen yleisiä oireita ovat yliherkkyys äänille ja valolle sekä pahoinvointi.

Päästä varpaisiin – tietoa aivoista
7 helmikuu, 2022 Aivot ja hermot

Päästä varpaisiin – tietoa aivoista

Aivot ovat yksi universumin monimutkaisimmista mekanismeista. Tämä hämmästyttävä, noin kilon painoinen elin tuottaa tunteita, tallentaa muistot ja ohjaa kaikkia kehon toimintoja. Sanotaan, että aivot ovat yhtä kuin sinä. Viimeaikaisissa tutkimuksissa on todettu aivokapasiteetin olevan suurempi kuin on luultu. Aivoja voi myös harjoittaa samalla tavalla kuin lihaksia, vaikkapa ratkomalla ristikoita, pelaamalla shakkia tai kirjoittamalla muistelmiaan.

Kaikki huimauksesta
7 helmikuu, 2022 Aivot ja hermot

Kaikki huimauksesta

Huimauksella tarkoitetaan huimauksen tunnetta ja tasapainon tilapäistä heikkenemistä. Huimaus menee usein nopeasti ohi ja on vaaratonta, mutta voi tuntua hyvin epämiellyttävältä.

Silmään kohdistuva isku
25 lokakuu, 2014 Aivot ja hermot

Silmään kohdistuva isku

Silmään osuvaa iskua kutsutaan myös tylpäksi vammaksi, ja se voi aiheuttaa erilaisia ongelmia riippuen monista eri tekijöistä. Jos esine, joka aiheutti vamman, on suuri, kuten jalkapallo, se pysähtyy yleensä kulmaluuhun, joka sijaitsee silmän ympärillä. Tietyissä tapauksissa voi silmää ympäröivä alue muuttua helläksi, ja silmän ympärys voi tulla punaiseksi ja turvonneeksi. Kun silmä turpoaa tällä tavoin, verenvuoto aiheuttaa niin kutsutun mustan silmän.

Aivokalvontulehdus (meningiitti)
24 lokakuu, 2014 Aivot ja hermot

Aivokalvontulehdus (meningiitti)

Aivokalvontulehduksessa aivoja ympäröivät kalvot ovat tulehtuneet. Useimmiten tulehduksen aiheuttaa virus tai bakteeri. Suurin osa sairastuneista paranee parin viikon kuluttua.

Mainos: