Kirjoita hakusanasi

Impotenssin aiheuttajia voivat olla stressi, suorituspaineet ja huolet.

Impotenssin aiheuttajia voivat olla stressi, suorituspaineet ja huolet.

Impotenssi – siihen löytyy apua

Mainos:

Impotenssi eli erektiohäiriö on yleensä helppohoitoinen, koska 80 % tapauksista johtuu fyysisistä syistä. 

Impotenssi liittyy muuhunkin kuin penikseen. Erektio alkaa aivoista, jossa kosketus, haju tai muisti stimuloi hermoratoja. Tämä aiheuttaa veren virtaamiseen penikseen ja näin ollen erektion. Impotenssista kärsivien on vaikea saada erektiota ja tämä voi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti sukupuolielämään epäonnistumisen pelon vuoksi. Tilanteesta voi olla vaikea löytää ulospääsyä. 

Oireita

Impotenssia tavataan kaikenikäisillä miehillä, mutta tavallisempaa se on vanhemmissa ikäluokissa. 40 % 40-vuotiaista ja 70 % yli 75-vuotiaista kärsii impotenssista. Tavallisimpia oireita ovat:

  • Penis ei ole tarpeeksi jäykkä, jotta yhdyntä onnistuisi.
  • Erektion saavuttaminen on aiempaa hankalampaa.
  • Penis ei nouse suoraan ylös. 
  • Erektio ei onnistu lainkaan. 

Impotenssi voi johtua verisuoniongelmista

Impotenssin syitä voivat olla stressi, suorituspaineet, huolet, tupakointi ja alkoholi, mutta monesti taustalla voi piillä myös jokin sairaus. Diabeteksesta kärsivillä miehillä impotenssin riski on neljä kertaa muita suurempi. Tutkimukset osoittavat myös, että impotenssin taustalla on usein myös korkeaa verenpainetta, korkeaa kolesterolia ja muita verisuonisairauksia. Sekä diabetes että sydän- ja verisuonitaudit voivat aiheuttaa peniksen verisuonten vaurioitumisen, mikä lisää impotenssin riskiä. Impotenssi voi myös olla varoitusmerkki niin diabeteksesta kuin sydämen ja verisuonten ongelmistakin. 

Impotenssi ja eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu

50 % yli 50-vuotiaista impotenssista kärsivistä miehistä saattaa kärsiä myös eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta. Eturauhasen liikakasvu vaikuttaa virtsaamiseen. Kun eturauhanen suurenee, se aiheuttaa virtsaamispakkoa, mutta virtsaaminen onkin vaikeaa, koska eturauhanen painaa virtsaputkea. 

Eturauhasen liikakasvu ei aiheuta yleensä ulkoisia oireita tai kipua. Virtsasuihku kuitenkin heikkenee ja virtsaaminen on työläämpää. Muita yleisiä oireita ovat katkokset virtsasuihkussa, tiputtelu sekä tunne, että rakko ei tyhjene. Tästä kärsivät joutuvat virtsaamaan muita useammin, monesti jopa yöllä. Erektiolääke Cialis 5mg on hoitokeino myös eturauhasen hyvänlaatuiseen liikakasvuun. Jos sinulle ilmenee näitä oireita, ota yhteyttä lääkäriin. 

Impotenssin hoito

Impotenssin hoito voi koostua seksuaalineuvonnasta, lääkehoidosta, implanteista ja peniksen verisuonikirurgiasta. On myös tärkeää tutkia potilas muiden sairauksien varalta.

Yleisin hoitokeino ovat tabletit. Koska lääkkeet vaikuttavat eripituisia aikoja, jatkuvasta vaikutuksesta muutamaan tuntiin, lääkärillä on tapana keskustella potilaan kanssa eri lääkevaihtoehdoista. Tabletteina annettavat lääkkeet vaikuttavat paisuvaiskudoksen lihaksiin ja rentouttavat peniksen. Kun penis on rento, veren virtaaminen sinne on helpompaa. Tällöin penis paisuu ja saavutetaan erektio. Yleisiä harhaluuloja lääkkeisiin liittyen ovat koko tabletin vaikutusajan jatkuva erektio tai mahdollisuus useisiin erektioihin toisensa jälkeen. Seksuaalivietti pysyy suunnilleen samana ja erektio on samanlainen kuin ennen ongelmia. Tabletit tarjoavat ratkaisun erektion saamiseen seksuaalisen kanssakäymisen aikana. Jos et ole kiihottunut, tabletin ottamisesta ei ole hyötyä.

Kun saat jälleen erektion

Useimmille miehille on helpotus, että he pystyvät saamaan erektion, mutta impotenssi voi aiheuttaa monenlaisia kysymyksiä puolisossa. Miten käy, kun alamme jälleen olla yhdessä niin pitkän ajan jälkeen? On tärkeää lähestyä kumppania sitä mukaa, kun molemmista tuntuu hyvältä. Se, kuinka kauan tämä kestää, on yksilöllistä. Jotkut voivat tarvita kuukauden voidakseen olla normaalisti. Toisille yksi päivä on riittävästi. 

 

Lue myös

Mainos:
Mainos:
Mainos:
Mainos: